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Constitutional and Statutory Provisions: 

 

S.C. Code Ann. § 30-4-80.  Agendas for regular and special meetings must be posted at least 

twenty-four (24) hours before any such meeting. 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

State Board Rule: 

 

The Chair shall in consultation with the State Superintendent develop and recommend 

approval of the agenda for the regular meeting for the State Board of Education at least two 

weeks prior to the meeting. 

 

The State Board will approve the agenda at the beginning of each meeting to the extent 

feasible.  The Secretary shall send to each Board member a copy of the agenda and 

supportive documents. 

 

A committee identifier code shall be used for all supportive documents presented to the Board 

by the State Department of Education. 

 

The agenda will include a consent section that will contain items of a routine nature on which 

the Board has received sufficient background information.  Any item that is not likely to need 

discussion and is not controversial is appropriate to place on the consent agenda.  Board 

members will vote to place items on the Board’s consent agenda during committee meetings.  

Members may request clarification or explanation on any item.  The Chair will entertain one 

motion and a second to approve all items on the consent agenda as a whole.  Any item may 

be removed from the consent agenda at the request of any Board member.   

 

No issues shall be brought up at a Board meeting for action until it has received a favorable 

vote by the appropriate committee .  Any action item brought up by a Board member at a 

Board meeting that has not previously been approved by the appropriate committee will not be 

considered by the Board but will be referred to the appropriate committee.  This requirement 

may be waived by a two-thirds vote of those members present at the Board meeting.  

Information items may be placed on the Board agenda without having been approved by a 

committee at the option of the Chair. 

 


